DİYARBAKIR / KULP - Zeyrek İmam Hatip Ortaokulu

Nis

OKULUMUZDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Okul Müdürümüz Murat SARİ ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz ve Proje Yürütücümüz Abdullah ÇERİ' nin girişimleri ile başlayan; Danışman Öğretmenlerimizin yoğun çabaları ve rehberliği ile  Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan projeler kapsamında gerçekleştirilen Tübitak fuarı, İlçe Kaymakamımız Sn. Burak AKELLER, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Fatih KAYA, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri ve Çok Sayıda Öğretmen ve Öğrencinin katılımıyla ziyarete açıldı.

Ekm

20232024 Eğitim Öğretim Yılı başlarken gerek koridorlarda gerekse sınıflarımızda yer alan panoları güncelliyor; ilgili konular hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz.

Nis

Kardeş okulumuz Ordu Akkuş Anadolu İmam Hatip lisesinin okulumuz öğrencilerine hediye ettiği LGS kaynak kitapları, okuma kitapları ve fındık ikramlarından dolayı okumuzun öğrencileri, velileri ve öğretmenleri adına sevgili Ordu Akkuş Anadolu İmam Hatip lisesinin öğretmenlerine, öğrencilerine ve kıymetli idarecilerine çok teşekkür ederiz.

Haz

''Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi kapsamında en az yedi kitap okuma takımının oluşturulması sağlanır.'' Konu çalışmayla öğrencilerimiz takımlar halinde düzenli olarak kitap okuma kampanyası başlatıldı. Söz konusu çalışmayla öğrencilerimizin düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmasını, İmam-Hatip ve Milli Eğitimin temel amacına uygun eserler okumaları amaçlandı

Haz

Okulumuz idarecileri ve öğretmenleri tarafından öğrencilerimize yönelik Dikkat ve odaklanmaya yönelik motivasyon çalışmaları yapıldı. Teknoloji bağımlılığın yaygın olduğu günümüzde öğrencilerin kitap okumaya, derse dinlemeye odaklanma sorunları baş göstermektedir. Bu çalışmamızda temel amaç öğrencilerimiz evvela dikkat ve odaklanma sorunlarının olduğu ve bu sorunlarla nasıl başa çıkılabileceğinin yöntemlerini kavramak ve hayatına tatbik etmektir.

Haz

Okulumuzun Türkçe Öğretmenleri Rifai AYDIN, Fatma ALTIN ve Tuğba ŞAHİN'nin çalışmaları ve idarecilerimizin katkılarııyla "Edebiyat Sokağı" oluşturuldu. Bu çalışma ile öğrencilerimize edebiyatı sevdirmek , ünlü şairleri ve şiirlerini tanıtmak, şairlerimizin beyitlerini ezbere okumalarını sağlamak ve öğrencilerimizde şiir ve edebiyata karşı ilgi uyandırmak amacıyla bu çalışma yapılmıştır.

May

Tarihimizde sanat, spor, bilim ve ilim alanlarında düşünce tarihimizi şekillendiren özellikle İlim ve Bilim tarihimizin kandilleri konumunda olan şahısların isimleri sınıflara verilerek bu kişilerin yaşamları, başarıları ve dinimizin bilime olan bakış açısını ve islam kültüründe bilimin yeri hakkında öğrencilerin bilgilerini artırmak ve bu kişileri örnek alması sağlandı. Okulumuz Müdür yardımcısı İlyas DENİZ ve öğretmenlerin katkısıyla bu mümtaz şahsiyetlerin isimleri sınıflara verildi. Ve her sınıfın öğrencilerden bu sınıfa ismi verilen bilim ve ilim insanları hakkında bilgi toplaması istendi. Böylelikle öğrencilerin etkinliğe aktif katılımı sağlanmış ve merak duyguları artırılmış oldu.

Mrt

Okulumuzda Millî Eğitim Bakanlığın desteğiyle öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün bir kütüphane kuruldu. Kütüphanemize yeni masa, sandalye ve kitaplıklar alındı. Ayrıca öğretmenlerimizin katkılarıyla okulumuza öğrencilerimizin seviyesine uygun heyecanla okuyacakları kitaplar alındı. Bu vesileyle öğrencilerimizin kütüphaneye ve kitaplara olan ilgisi artmış oldu.